» » Blogger’dan test aşamasında iki yeni özellik

Blogger mühendisleri Blogger/Blogspot’u geliştirmeye devam ederken sessiz sedasız,  bir çok özelliği de şablonlarımıza ekliyor ve test aşamasına alıyorlar.
arac-cubugur_kapalı
Şablon kodlarını incelerken karşımıza çıkan ilk özellik blogger navbarın(araç çubuğunun) kolayca kaldırıla bilmesi , bizimde size daha önce tanıttığımız bir çok yöntem sayesinde blogger navbarı gizleyebiliyor  + veya kodlarını tamamen kaldırabiliyordunuz.
Blogger bu yöntemlere her ne kadar göz yumsa da, şuana kadar blogger navbarı kaldırabileceğiniz yönünde resmi bir açıklaması bulunmuyordu.

Fakat şuan itibariyle yerleşim sekmesine eklediği yeni bir özellik sayesinde de artık navbarı kaldırılabileceğini onaylamış oluyor. Yerleşim sekmesinde bulunan navbar bölümüne tıkladığınızda, seçeneklere eklediği kapalıyı işaretlerseniz artık navbar gizlenecektir.
yerlesim_navbar
Yine navbarın kodlarını tamamen silmek isterseniz HTML’yi düzenle sayfasında body tagının hemen altında görebeliceğiniz navbara araç çubuğuna  ait kodları silebilirsiniz.
navbar_kapalı
Şablonlarımıza eklene diğer özellikse daha önce arma motorlarına yönelik yaptığı değişikliklere ek olarak yine arama motorlaına yönelik bir özellik olan meta taglerin kullanılabilmesi için şablonlara yeni kodlar ekleniyor, şuan devrede olmayan bu özellik devreye girerse Google/Yahoo/Bing gibi arama motorlaırına içeğinizi daha iyi tanıtabilmek için mata tagler girebileceksiniz.
meta-etiketler
Googlede gezerken karşımıza çıkan yazar resimleri veya videoların resimleri gibi ayrıntılı bilgileri bu meta tagler sayesinde görüntüleniyor.
2012-09-15_003310

Yazar : Unknown

Merhaba. Ben CEMRESETAY Medya'da yazarlık yapıyorum. Hepimizin ortak amacı, gündemi olduğu gibi tarafsız bir şekilde aktarmaktır.
«
İleri
Sonraki Kayıt
»
Geri
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yap